Prezentare generala

S.C. EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA S.A.

Este principalul producator de apa potabila pentru judetul Prahova. 84 % din apa potabila este distribuita populatiei, prin operatori zonali.

baraj.jpg

S.C. Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. – a fost infiintata prin Hotararea nr. 40/06.02.2006 a Consiliului de Conducere al Administratiei Nationale „Apele Române” si conform Legii nr.31/1990 privind infiintarea societatilor comerciale republicata, cu modificarile ulterioare.

S.C. Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A este persoana juridica romana, functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara si are drept obiect principal de activitate captarea, tratarea, transportul,inmagazinarea si distributia apei pentru satisfacerea cerintelor populatiei si industriei. In acest sens aplica strategia si politica nationala in domeniul gospodaririi apelor in acord cu directivele Uniunii Europene, administreaza, exploateaza si intretine lucrarile hidrotehnice pentru captarea, tratarea, stocarea si transportul apei.

Pana la data de 14.07.2006, E.S.Z. Prahova a functionat in cadrul Administratiei Nationale „Apele Române” in structura Directiei Apelor Buzau Ialomita, dupa care s-a transformat in societatea comerciala Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. si s-a desprins din A.N. „Apele Române” (care a ramas unic actionar).

S.C. Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. colaboreaza cu Administratia Nationala „Apele Române”, ca autoritate centrala si actionar unic, precum si cu detinatorii de lucrari construite pe ape sau in legatura cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, institutiile economico-financiare si de control.

S.C. E.S.Z. PRAHOVA S.A. prin profilul sau de activitate, strategia adoptata si capacitatile de tratare, stocare, trasport si livrare apa, reprezinta o componenta importanta a sistemului national de gospodarire a apelor si un partener de incredere al beneficiarilor si institutiilor locale.

Suntem constienti de faptul ca succesul produselor si actiunilor noastre depinde de modul in care reusim sa raspundem la exigentele clientilor, schimbarea in cerintele legislatiei europene, iar preocuparea va fi orientata spre atingerea obiectivelor:

 • Oferirea unei ape de calitate mai buna, cu satisfacerea tuturor cerintelor beneficiarilor si a legislatiei in vigoare
 • Adaptarea ofertei serviciilor la nevoile si particularitatile clientilor
 • Stabilirea unui raport optim calitate/ pret pentru apa si servicii
 • Consolidarea pozitiei de lider in domeniul productiei de apa
 • Dezvoltare durabila si prevenirea poluarii mediului
 • Acordarea unei atentii deosebite securitatii si sanatatii oamenilor, cat si prevenirii incidentelor
 • Eficientizarea producerii energiei electrice la MHC Stanca
 • Orientarea catre clienti si alte parti interesate, cu asigurare transparenta, corectitudine, promptitudine si promovarea relatiilor reciproc avantajoase
 • Orientarea catre reducerea, controlul si prevenirea riscurilor, inclusiv a celor specifice pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2
 • Perfecționarea sistemului de control intern managerial prin menținerea gradului de implementare a standardelor declarate implementate
 • Imbunatatirea comunicarii interne si externe, cu dezvoltare relatii publice

Avantajul competitiv al S.C. E.S.Z. PRAHOVA S.A este inalta calitate si pretul scazut al produselor si serviciilor, profesionalismul personalului, cat si colaborarea foarte buna cu clientii nostri. Mentinerea avantajului competitiv este o provocare pentru specialistii nostri, iar in acest sens una din preocuparile majore este satisfacerea nevoilor clientilor, in conditiile asigurarii protectiei mediului si a unui nivel redus de risc in activitatea angajatilor si colaboratorilor.

Recunoasteri nationale:

 • Certificare a sistemului de management integrat calitate – mediu – securitate si sanatate in munca, conform ISO 9001 din anul 2007, ISO 14001 si OHSAS 18001 din anul 2008
 • Inregistrarea laboratoarelor de analiza a apei in Registrul National al Laboratoarelor
 • Autorizatii de mediu pentru punctele de lucru
 • Autorizatii de gospodarire a apelor pentru statiile de tratare apa, baraje de priza, B.A.C. Lunca Mare si prize
 • Autorizatii de functionare in conditii de siguranta