Ploiești, 22 august 2023. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH), în calitate de producător al apei potabile, se alătură eforturilor Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a crește gradul de informare și conștientizare a importanței colectării separate prin intermediul campaniei ”Reciclăm în România”.

Desfășurată în parteneriat cu Administrația Fondului pentru Mediu, campania ”Reciclăm în România” reprezintă o reacție firească la sondajele care au evidențiat faptul că problema comunicării cu cetățenii este esențială. Populația are nevoie de informații precise pentru a înțelege cum se realizează corect colectarea separată și cât de important este ca aceasta să fie făcută de fiecare dintre noi.

Campania de comunicare este una integrată, difuzată la cele mai urmărite televiziuni și radiouri și cu o componentă consistentă de comunicare online și în social media, bazată pe comunicarea de spoturi educative și amuzante despre colectarea separată, care au ca țintă inclusiv copiii, adolescenții și tinerii.

Campania urmărește să determine o creștere a gradului de conștientizare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor în gospodării, dar un alt segment de public cheie sunt chiar primăriile și autoritățile locale care au în directă subordine serviciile de salubritate și, prin urmare, trebuie să implementeze efectiv creșterea gradului de colectare separată și reciclare.

Pentru mai multe informații, puteți accesa https://reciclaminromania.ro/ și  https://www.facebook.com/ReciclaminRomania

Cele trei Stații de Tratare a Apei pe care societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova le administrează întâmpină dificultăți majore din cauza deșeurilor deversate pe cursurile de apă, un motiv în plus de a participa în cadrul acestei campanii de conștientizare. În următoarea perioadă, specialiștii noștri în comunicare vor disemina informații cu privire la reciclare, care este cea mai eficientă metodă de reducere a efectelor deșeurilor asupra sănătății umane și a mediului.

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro