În data de 22 martie, Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) sărbătorește Ziua Mondială a Apei prin intermediul acestui montaj video pe care vă invităm să îl accesați.

Este ziua în care celebrăm apa! Acea zi în care ne gândim mai mult la importanța acestei resurse vitale, când învățăm mai multe despre protejarea ei, gestionarea durabilă şi despre ecosistemele asociate apei, despre provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

Scopul materialului este de a încuraja un comportament ecologic, de a stimula motivația în vederea protecției apelor, dar și de a susține și promova o atitudine prietenoasă și responsabilă față de mediu.

Ideea acestei zile internaționale datează din 1992, anul în care a avut loc Conferința Națiunilor Unite privind mediul și dezvoltarea. În același an, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care ziua de 22 martie a fiecărui an a fost declarată Ziua Mondială a Apei, care va fi respectată începând cu 1993.

În 2022, tema Zilei Mondiale a Apei este “Apele Subterane: Să facem invizibilul, vizibil!”. O varietate de evenimente au loc la nivel mondial pentru a marca aceasta zi și pentru a susține gestionarea corectă și durabilă a resurselor de apă.

La nivel național,  în această lună se desfășoară o mulțime de evenimente ce au în vedere curățarea apelor, mediului, plantarea de copaci, montarea de sisteme plutitoare sau campanii de informare ce au rolul de a responsabiliza cetățenii. Spre exemplu, Administrația Națională „Apele Române” – instituția care administrează apele în domeniu public – prezintă în premieră  acest montaj video prin intermediul căruia, personalități din mediul guvernamental (Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Gabriel Francisc Știka, director general al Administrației Naționale ”Apele Române”, E.S. Roelof van Ees, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, László Borbély- consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Relu Adam – director general, Exploatare Sistem Zonal Prahova), reprezentanți ai societății civile (Sergiu Emeric Sebesi- Asociația CSR Nest, Doru Mitrana- președintele Asociației „Mai Mult Verde”, Dragoș Tuță-președintele Ambasadei Sustenabilității, Andrei Coșuleanu- președinte „Act For Tomorrow”), reprezentanți ai societății civile (Act for Tomorrow, Mai Mult Verde și Asociatia CSR Nest), dar și români valoroși precum David Popovici, Avram Iancu și Vlad Eftenie transmit un mesaj unic și un îndemn de a ne uni forțele pentru a lupta împreună împotriva unui dușman pe care nu îl vedem, dar care ne afectează sănătatea și viața: poluarea apelor.

La mulți ani de Ziua Mondială a Apelor!

Urmărește-ne și pe pagina de Facebook

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro