Ploiești, 9 martie. Cu ocazia Săptămânii Verzi, Exploatare Sistem Zonal Prahova primește vizita elevilor de la Școala Gimnazială ”George Emil Palade” Ploiești, Școala Gimnazială nr. 1 Telega, Școala Gimnazială Liliești și Liceul Tehnologic ”Lază Edeleanu” Ploiești. Scopul acestor vizite didactice constă în conștientizarea elevilor cu privire la importanța apei ca lichid natural și în calitate de resursă naturală regenerabilă.

În datele de 28, 30 și 31 martie 2023, elevii de la Școala Gimnazială ”George Emil Palade” Ploiești, Școala Gimnazială nr. 1 Telega, Școala Gimnazială Liliești și Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” Ploiești vor vizita Stația de Tratare Voila. În cadrul acestor lecții didactice, elevii vor afla informații despre drumul apei de la sursă până la robinet, precum și despre procesele tehnologice care stau la baza tratării corecte a acesteia.

Elevii vor avea posibilitea să participe în laboratorul de microbiologie și la acțiuni de testare a apei. Astfel, ei vor afla ce tipuri de bacterii sunt prezente în apă și cum se interpretează rezultatele bacteriologice, obținute în urma însămânțării probelor de apă pe medii de cultură specifice.

Exploatare Sistem Zonal Prahova încurajează și susține aceste inițiative din dorința de a oferi elevilor acces la informații verificate și utile. De asemenea, societatea are în vedere conștientizarea tinerei generații asupra problemelor de mediu, protejarea cursurilor de apă fiind unul dintre obiectivele noastre majore.

 

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro