Ploiești, 26.11.2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova explică beneficiile aduse de apă, adică de substanța indispensabilă vieții, ce a apărut prin binecunoscuta unire chimică a unui atom de O cu 2 atomi de H, molecula de H2O.

Există puține substanțe în lume care să aibă adunate la un loc, tot la fel de multe proprietăți curative ca apa. Specialiștii mai spun că hidroterapia sau tratamentul cu apă nu este un panaceu universal, dar nimic nu poate egala apa ca diversitate a domeniilor de aplicare în privința efectelor fiziologice pe care le produce, a lipsei efectelor secundare nedorite și a prețului.

Principalele proprietăți terapeutice ale apei sunt următoarele:

Efect analgezic. Medicamentele analgezice reduc sensibilitatea nervilor, disipând astfel durerea. Compresele fierbinți cu apă reușesc să aducă ușurarea, chiar și atunci când medicamentele nu au fost pe măsura așteptărilor.

Efect sedativ. Corect utilizată, apa este un sedativ mult mai eficient și rareori are efecte secundare nedorite. O baie caldă va liniști și relaxa orice persoană, invariabil inducându-i un somn odihnitor.

Efect antipiretic. Niciun medicament nu poate reduce temperatura corpului la fel de repede, eficace și fără riscuri, asemenea apei. Pulsul poate fi scăzut cu 20-40 bătăi pe minut cu ajutorul unei băi reci, la o temperatură ce măsoară cel mult  36,5°C.

Efect anticonvulsiv. Apa nu are rival pentru relaxarea spasmelor musculare.

Efect astringent. Toți medicii și oamenii fără pregătire anume cunosc faptul că apa rece oprește hemoragiile.

Efect de curățare. Apa este agentul perfect care dizolvă toxinele produse de organism și elementele străine ajunse în sânge, ajutând la eliminarea lor.

Efect diaforeic. Apa poate fi utilizată pentru a declanșa o transpirație abundentă.

Efect de curățare a sângelui. Apa protejează celulele sângelui, dizolvă și elimină reziduurile toxice și fluidizează circulația.

Efect tonic. Corect folosită, apa stimulează rapid activitățile vitale și restructurează tonusul normal al organismului. Efectul tonic al unei băi reci este cunoscut și recomandat ca stil de viață.

Efect de stimulare. Un stimulent acționează prin impulsionarea funcțiilor vitale, dincolo de valorile normale. Spre exemplu, o scurtă baie fierbinte, de maximum 5 minute, este un stimulent excelent. Circulația este accelerată, iar pulsul poate crește de la 70 bătăi/ minut, la 150 bătăi/minut. Băile fierbinți și îndelungate pot provoca o stare de slăbiciune sau epuizare.

Efect revulsiv (deviator). Tratamentul cu apă poate îndepărta sângele dintr-o anumită parte a corpului, sporind circulația în altă zonă. Preparatele farmaceutice nu au întrecut în eficiență și siguranță acțiunea apei, iar aceasta este una dintre cele mai importante proprietăți.

Efect diuretic. Cu cât se bea mai multă apă, cu atât se vor elimina mai multe toxine.

Efect expectorant. Compresele fierbinți, aplicate pe piept, desprind secrețiile căilor respiratorii, ușurând expectorarea lor.

Exploatare Sistem Zonal Prahova poartă multă grijă sănătății consumatorilor și are ca obiectiv constant oferirea unei ape de calitate și armonizarea tehnicilor de potabilizare cu cele aplicate la nivel european.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: comunicari.publice@eszph.ro

Biroul de Relații Publice al EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA S.A