Ploiești, 17 martie. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) execută lucrări de modernizare a instalațiilor de la Sistemul Hidrotehnic Voila și lucrări de mentenanță pentru bazinul de amestec, cu scopul de facilita exploatarea apei.

În mai puțin de 48 ore, angajații Exploatare Sistem Zonal Prahova, membri ai echipei Sistemului Hidrotehnic Voila, au terminat înlocuirea unei vane Dn 800 mm, înainte de termenul preconizat.

Vana are rolul de a controla debitul prelevat în stație, pentru procesul de tratare a apei, în scop potabil. Deoarece instalația anterioară era funcțională de cinci decenii și necesita modernizare, societatea ESZ Prahova a montat o nouă vană, automatizată, care va putea fi controlată și acționată de la distanță.

Personalul societății a efectuat de asemenea și lucrări de mentenanță asupra Bazinului de amestec B1, de la Stația de Tratare a apei Voila. Lucrările de mentenanță au scopul de a menține echipamentele în stare optimă de funcționare și în condiții de siguranță.

Reprezentanții Exploatare Sistem Zonal Prahova execută lucrări în beneficiul cetățenilor, vizând asigurarea calității apei, prin întreținerea cursurilor de apă și asigurarea volumelor contractate, sub controlul permanent al tuturor parametrilor de calitate ceruți de legislația în vigoare.

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro