Ploiești, 16 iunie. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) este principalul producător de apă potabilă din județul Prahova. 84% din apa potabilă produsă de E.S.Z. Prahova este distribuită populației prin 12 operatori zonali. Totodată, E.S.Z. Prahova livrează apă potabilă și tratată uzului industrial, pentru alți 43 de agenți economici.

Ca urmare a informărilor primite din partea Administrației Naționale de Meteorologie și totodată a ploilor iminente, alimentarea cu apă potabilă din sursa Stației de Tratare a Apei Vălenii de Munte a fost întreruptă în data de 14.06.2022, ora 15:00, din cauza unei viituri pe râul Teleajen. S-a apelat la această acțiune din pricina turbidității crescute a apei și deoarece erau necesare crearea condițiilor optime pentru tratarea apei.

În acest VIDEO se poate observa situația hidrologică a râurilor Prahova și Teleajen ce a fost pusă sub semnului codului galben, la momentul în care s-a întrerupt alimentarea cu apă potabilă, 14.06.2022.

Acțiunile echipelor Exploatare Sistem Zonal Prahova pentru remedierea situației calității apei brute au fost adaptate și imediate, astfel încât personalul de la Vălenii de Munte a efectuat spălări la priza de apă de la baraj și au optimizat imediat dozele de reactivi necesari unei turbidități crescute, recalibrând alimentarea cu apă într-un timp mai scurt decât cel preconizat. Așadar, conform ultimelor informații primite de la Laboratoarelor de Analiză Vălenii de Munte, alimentarea cu apă potabilă s-a reluat începând cu 15.06.2022, iar apa este potabilă din punct de vedere fizico-chimic, pe baza indicatorilor raportului de încercare apă ce se află între limitele admise, conform Legii 458/2002 cu modificările și completările ulterioare.*

Societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova este preocupată continuu de îndeplinirea obiectivelor ce constau în oferirea unei ape de calitate și satisfacerea cerințelor tuturor beneficiarilor și clienților.

*Direcției de Sănătate Publică, recomandă ca, apa folosită pentru băut sau gătit, să se fiarbă un timp de 10 minute, până la primirea raportului cu analize microbiologice.

 

**Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro