Contacteaza-ne:
Continuăm campania de informare și conștientizare a populației cu detalii despre cum putem proteja resursele de apă.Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să contribuim la prevenirea contaminării apelor, informațiile oferindu-ne o bază solidă în acest sens. În majoritatea zonelor, apele subterane sunt mai curate decât apele de suprafaţă.
Apele subterane sunt de obicei protejate împotriva poluării de suprafață de straturile de acoperire de sol şi roci. Cu toate acestea, în funcţie de condiţiile geologice, hidrologice şi natura straturilor de acoperire, apele subterane pot fi contaminate sever, în special cu microorganisme, azotat și pesticide. Poluarea apelor subterane are ca urmare un cost ridicat de tratare în vederea potabilizării. Declinul continuua calității apei subterane şi de suprafaţă a fost observată în ţările în care se practică creșterea intensivă a animalelor (pui, porci) şi cu agricultură intensivă, care implică utilizarea de erbicide chimiceşi supra-fertilizarea.
Pe lângă poluarea produsă de intervenția omului, substanţele naturale geologice precum fluorul, arsenulsau unele săruri, pot de asemenea afecta negativ calitatea apei şi limitautilizarea acesteia. În acest episod de informare, accentul este pus pe explicarea poluării produse de intervenția omului, cauzată de practicileagricole şi gestionareadeficitarăa dejectelorumane şi animale.Experienţa mai multor ţări arată că politicile de protecţie a apei sunt atractive şi durabile din punct de vedere al mediului şi din punct de vedere economic.În multe cazuri, poate fi evitată tratarea costisitoare a apelor subterane pentru obținerea apeipotabile. În plus, este preţuită de către toţi oamenii siguranța apelor utilizate în scop recreativ și pentru îmbăiere, în care nu ar trebui deversate ape uzate neepurate.Un mediu sănătos poate fi asigurat doar dacă prevenim și neutralizăm orice sursă de poluare.
PROTEJAȚI APA, sursa vieții tuturor speciilor de pe Pământ! Împreună putem schimba lucrurile spre bine!
Distribuie
Articole similare
Acest site folosește "cookies". Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Vezi politica cookie.