Ploiești, 13 octombrie 2023. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH), alături de organismele statelor membre ONU (Organizația Națiunilor Unite), marchează astăzi, 13 octombrie, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale de anul acesta abordează legătura dintre dezastre și inegalitate, care sunt două fețe ale aceleiași monede, din moment ce fiecare adversitate o întărește pe cealaltă: accesul inegal la servicii îi lasă pe cei mai vulnerabili expuși pericolului dezastrelor.

Tema din acest an se aliniază cu Cadrul Sendai, acordul internațional de prevenire și reducere a pierderilor de vieți prin îmbunătățirea mijloacelor de trai, dezvoltarea economiei și a infrastructurii de bază. Cu 17 ținte globale și 38 de indicatori pentru măsurarea progresului, cadrul Sendai completează Acordul de la Paris privind schimbările climatice, ambele cadre fiind interconectate cu atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Până în 2030, conform Oficiului Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscului de Dezastre, cu prognozele climatice actuale, lumea se va confrunta cu aproximativ 560 de dezastre pe an. În cel mai optimist scenariu, se estimează că încă 37,6 milioane de oameni vor trăi în condiții de sărăcie extremă din cauza impactului schimbărilor climatice și a dezastrelor până în 2030.

Pentru a împiedica transformarea pericolelor în dezastre, specialiștii societății Exploatare Sistem Zonal Prahova sunt întotdeauna pregătiți printr-o planificare atentă și coordonată, în special în cazul inundațiilor, apa fiind elementul care se află la baza activității noastre. Recomandări importante în cazul inundațiilor puteți consulta aici.

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro