Ploiești, 24 iulie 2023. Personalul Stației de Tratare Vălenii de Munte din cadrul societății Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) a efectuat în perioada iunie-iulie lucrări de întreținere și reparații în vederea asigurării celei mai bune ape potabile.

Consecvenți misiunii noastre, am efectuat o serie de acțiuni menite să ne ajute să asigurăm apă potabilă la cele mai înalte standarde. Spălarea, dezinfecția, reparația și punerea în funcțiune a decontoarelor D1 și D2 a reprezentat pentru noi o prioritate și s-a efectuat cu respectarea tuturor cerințelor de mediu: fără afectarea/poluarea/inundarea terenului din jur și a căilor de acces.

Pentru spălarea, dezinfecția și reparația decantoarelor, personalul societății a oprit decantorul, a pregătit/montat pompe, furtune și alte materiale necesare curățirii decantorului, a spălat jgheabul colector, farfuria decantorului și camerele conului, a evacuat nămolul, a înlocuit o vană și alte elemente, a dezinfectat jgheabul colector și, în final, a umplut decantorul și l-a pus în funcțiune, apa fiind potabilă din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic, în urma analizelor efectuate în laborator.

O altă acțiune extrem de importantă pentru atingerea misiunii noastre este reprezentată de spălarea și dezinfectarea camerei de distribuție a apei brute. Așadar, personalul Stației de Tratare Vălenii de Munte s-a implicat în toate activitățile necesare acestui demers.  Un aspect important de menționat este faptul că toate aceste acțiuni au fost făcute fără oprirea apei pentru beneficiari. Așadar, populația s-a bucurat de apă, nefiind afectată în niciun fel de lucrările de întreținere.

Pentru spălarea și dezinfecția camerei de distribuție a apei brute, personalul a închis vana de alimentare, a golit camera de distribuție prin deschiderea stăvilarului către râul Teleajăn, a spălat pereții și radierul cu apă sub presiune, folosind perii de curățare, a evacuat nămolul și resturile de alge rezultate, a dezinfectat pereții camerei și a radierului și, în final, a umplut camera cu apă brută.

Stația de tratare Vălenii de Munte a fost construită pentru alimentarea cu apă potabilă a orașului Vălenii de Munte și a localităților de pe Valea Teleajănului, precum și pentru alimentarea cu apă industrială a zonelor industriale ale muncipiului Ploiești.

 

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro