Ploiești, 29 mai 2023. În perioada 23-25 mai 2023 reprezentanți ai societății Exploatare Sistem Zonal Prahova au participat la Forumul Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” EXPOAPA 2023, organizat de Asociația Română a Apei la Pavilionul Expozițional REDAL EXPO din Municipiul Sibiu.

Aflat la ediția cu numărul 23, Forumul regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” EXPOAPA, a constituit o oportunitate pentru a afla noutăți privind evoluţia şi dezvoltarea sectorului apei din România și pentru a înlesni colaborări și parteneriate între profesioniștii din domeniul apei. Expoziția a reunit 82 de firme participante și 48 de companii de apă, organizatorii bucurându-se de prezența a peste 2000 de vizitatori pe zi.

La deschiderea oficială au fost prezenți invitați oficiali din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, administrației locale, mai multor asociații de profil din România, dar și a Asociației Internaționale a Apei. Alocuțiunile vorbitorilor s-au concentrat pe importanța sectorului apei în dezvoltarea actuală și ulterioară a României, punând accentul pe necesitatea colaborării dintre toți partenerii implicați în acest domeniu, nevoia accesului la fondurile europene, esențiale pentru continuarea investițiilor, pericolul infringement-ului, dar și pe oportunitățile care se pot ivi din orice situație și pe care operatorii și firmele din domeniul apei nu le pot rata.

Concursul „Instalare branșament sub presiune” a fost o bună ocazie pentru instalatorii din breaslă să-și demonstreze performanțele, echipa câștigătoare de anul acesta fiind Apă Canal Sibiu, orașul gazdă al EXPOAPA 2023.

Printre expunerile științifice de interes pentru cei care activează în sectorul apei s-a numărat și Conferința Tehnico-Științifică internațională “Industria apei – provocări și perspective” în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum modalitățile de utilizare a biogazului în vederea producerii de energie în cadrul stațiilor de epurare, precum și problema microplasticelor, prezente din păcate atât în apă, cât și în apele uzate.

 

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele  Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro