Ploiești, 15 martie. Cu ocazia Săptămânii Verzi, Stațiile de Tratare Exploatare Sistem Zonal Prahova primesc vizita elevilor de la Școala Gimnazială ”B.P. Hașdeu” Câmpina, Școala Gimnazială ”Ioan Duhovnicul” Bănești, Colegiul Național ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte și Școala Gimnazială Centrală Câmpina. Scopul acestor vizite didactice constă în conștientizarea elevilor cu privire la importanța apei ca lichid natural și în calitate de resursă naturală regenerabilă.

 În datele de 24 și 27 martie 2023, elevii de la Școala Gimnazială ”B.P. Hașdeu” Câmpina și Școala Gimnazială ”Ioan Duhovnicul” Bănești vor vizita Stația de Tratare Voila. De asemenea, în data de 30 martie Stația de Tratare Măneciu va primi vizita elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, în timp ce pe 27 aprilie, elevii de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina vor avea posibilitatea să viziteze Stația de Tratare Voila, precum și Barajul Voila. Tot în cadrul Săptămânii Verzi, elevii de la alte patru școli vor participa la lecții didactice în cadrul Stației de Tratare Voila.

În cadrul acestor evenimente, elevii vor afla informații despre drumul apei de la sursă până la robinet, precum și despre procesele tehnologice care stau la baza tratării corecte a acesteia.

O altă acțiune utilă o reprezintă participarea în laboratorul de microbiologie la acțiuni de testare a apei. Elevii vor afla ce tipuri de bacterii sunt prezente în apă și cum se interpretează rezultatele bacteriologice, obținute în urma însămânțării probelor de apă pe medii de cultură specifice.

Exploatare Sistem Zonal Prahova încurajează și susține aceste inițiative din dorința de a oferi elevilor acces la informații verificate și utile. De asemenea, societatea are în vedere conștientizarea tinerei generații asupra problemelor de mediu, protejarea cursurilor de apă fiind unul dintre obiectivele noastre majore.

 

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro