Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) anunță alăturarea la demersul Plastic Free July – un concept internațional despre conștientizare, schimbare și mobilizarea comunității în direcția protejării naturii de efectele plasticului. Cu această ocazie, ESZPH contribuie la acest demers global prin lansarea campaniei “Fără plastic, e fantastic!”, ce durează întreaga lună iulie și are ca scop informarea populației asupra poluării cu plastic, conștientizarea sporită asupra consumului abuziv de plastic și încurajarea comunității la schimbare.

Luna iulie este dedicată în întreaga lume problemei poluării cu plastic a mediului înconjurător. În fiecare an, din ce în ce mai mulți oameni se alătură inițiativei mondiale “Plastic Free July”/ ”Iulie Fără Plastic”.  Deși a început în Australia în 2011, ca o mișcare destul de mică, până acum s-au alăturat peste 250 de milioane de oameni, din 177 de țări. Anul acesta, la cea de a 11-a ediție, ESZPH ia parte acestei ample mișcări, lansând campania de informare ce are viziunea în care apele, străzile și comunitățile vor deveni mai curate și filozofia ce se bazează pe faptul că o mică schimbare, multiplicată de multe ori, va duce la o diferență enormă în societate și economie.

“Fără plastic, e fantastic!” se numește campania ce se va derula în perioada 1 iulie – 31 iulie și va cuprinde diseminarea informațiilor prin intermediul mass-media, a site-ului propriu, a canalelor social media, precum și cu ajutorul altor parteneri. Managementul societății consideră că educarea stă la baza conștientizării și că doar prin eforturi și schimbări comune, ce încep la nivel individual, resursele naturale vor fi protejate. Așadar, campania “Fără plastic, e fantastic!” capătă un rol important în conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor.

Campania de informare înseamnă asumarea faptului că plasticul este unul dintre cei mai mari dușmani ai planetei și are drept scop oferirea unei imagini de ansamblu a mediului cu și fără plastic. Vor fi evidențiate resurse și idei ce pot ajuta persoanele să reducă cantitatea de deșeuri din plastic generată în fiecare zi, acasă, la job, la școală, pe stradă. Vor fi expuse alegeri mai responsabile la cumpărături, schimbând puțin câte puțin, comportamentul de consum.

Pe scurt, este important să știm că prin astfel de inițiative, găsim și oferim alternative, ce pot deveni noi obiceiuri, care conduc la schimbările mult dorite.

 

 

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro