Parte integrantă a campaniei de informare derulată de ESZPH, materialul de față are menirea să ajute publicul larg să conștientizeze existența unor poluanți în apă, să afle care sunt cei mai periculoși contaminanți microbiologici și chimici din apa potabilă și care sunt riscurile pentru sănătate și cele tehnice aferente.

Societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova, în calitate de cel mai mare producător de apă potabilă al județului, pune pe un plan central securitatea și sănătatea populației, asigurând o apă potabilă la cele mai înalte standarde. Materialul de față reprezintă o inițiativă care are drept scop informarea în general și nu face referire la apa potabilă distribuită de societatea noastră.

Apa este esențială pentru viață. Prin ea pot fi însă și transmise diverse boli, ceea ce de altfel se și întâmplă, în fiecare zi, în toate țările lumii – de la cele mai sărace și până la cele mai dezvoltate. Bolile infecțioase cauzate de bacterii patogene, virusuri și paraziți reprezintă cele mai răspândite riscuri pentru sănătate, asociate apei potabile