Societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova lansează campania Cunoaște. Respectă. Protejează. prin intermediul căreia se urmărește informarea populației asupra importanței protejării surselor de apă și reducerii risipei.

Campania de informare se va desfășura în perioada 20 octombrie – 20 decembrie și va cuprinde diseminarea informațiilor prin intermediul mass-media, a site-ului propriu, a canalelor social media, precum și cu ajutorul altor parteneri.

Managementul societății este convins că educarea stă la baza conștientizării și că doar prin eforturi comune resursele naturale vor fi protejate. Așadar, campania Cunoaște. Respectă. Protejează. capătă un rol important în conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor.

Resursele de apă sunt cruciale pentru instalarea unui sistem de aprovizionare cu apă şi chiar pentru dezvoltarea economică a unei comunități sau regiuni. Fără acces la apă sigură, comunităţile sunt limitate.

Deşi planeta noastră este acoperită în proporție de 71% de apă, doar o fracţiune a acesteia poate fi folosită ca apă potabilă. Doar 1% din toată apa dulce poate fi folosită ca apă potabilă. Acesta reprezintă echivalentul a 0.0026% din volumul total de apă. În acest context, este necesar ca populația să cunoască cât mai multe informații despre sursele de apă, captarea acestora, tratarea și distribuția.

Campania de informare și conștientizare are drept scop oferirea unei imagini de ansamblu a diferitelor tipuri de apă brută. Sunt evidenţiate proprietăţile şi vulnerabilitatea la contaminanţi a surselor de apă brută folosite, fluctuaţiile sezoniere calitative şi cantitative, capacitatea de regenerare a sursei, precum şi unele aspecte ale captării apei. Pe scurt, este important să știm cum ajunge apa în gospodăriile noastre pentru a începe reducerea risipei apei.