Ploiești, 21 mai 2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova alături de întreaga lume sărbătorește în data de 23 mai, Ziua Internațională pentru Protecția Sănătății Mediului. Prin marcarea acestei zile, urmărește a se stimula preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și a faptului că sănătatea mediului și implicit, a apelor, sunt factorii esențiali pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor.

Societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova doreşte să-şi îmbunătăţească continuu performanţele în domeniul captării, tratării, stocării, transportul și livrării apei prin controlul continuu al activităţilor, prin reducerea situațiilor negative asupra mediului, prin menținerea calității serviciilor oferite populației şi prin îmbunătăţirea performanţei referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă, asigurând desfăşurarea activităţilor în condiţii de siguranţă. Astfel, oferim servicii de înaltă calitate, fără a prejudicia resursele naturale limitate, mediul înconjurător, sănătatea şi securitatea angajaţilor, şi a tuturor partenerilor noştri de interes.

Pentru atingerea obiectivelor stabilite, managementul societății asigură menținerea, dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a Sistemului de Management Integrat Calitate – Mediu – SSM, ce a fost conceput încât să corespundă cu natura şi dimensiunile impactului activităţilor asupra mediului înconjurător, dar şi cu natura şi nivelul riscurilor de sănătate şi securitate în muncă, în conformitate cu standardele naționale de management SR EN ISO 9001, SR EN ISO 14001, SR ISO 45001 și cu respectarea principiilor de bază.

Un alt aspect actual ce este în strânsă legătură cu protecția sănătății mediului, este reprezentat de avantajele pe care le-a primit natura, în contextul pandemiei de Covid-19. Pentru că transportul aerian și terestru s-a diminuat considerabil, gradul de poluare a scăzut, iar aerul și apa s-au mai curățat. Societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova a considerat momentul ideal de a desfășura campania de informare “Cunoaște. Respectă. Protejează”, ce a contribuit la conștientizarea populației asupra calității apei, ce presupune procesul de tratare al acesteia și cum o putem proteja.

Exploatare Sistem Zonal Prahova reamintește cu ocazia acestei Zile Internaționale, că fiecare dintre noi poate contribui continuu la protecția sănătății mediului înconjurător prin acțiuni zilnice, ale căror rezultat se vor simți pe termen lung. Natura oferă atât de mult, iar tot ce trebuie să facem, este să o ocrotim și să o protejăm. Este responsabilitatea noastră să avem o viață sănătoasă într-un mediu curat.

Protejați natura! Aerul și apa sunt indispensabile vieții!

 

 

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro