Ploiești, 11 ianuarie 2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova se alătură instituțiilor și organizațiilor ecologiste în sărbătorirea Zilei Mondiale a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale, cu scopul de a conştientiza comunităţile, factorii de decizie şi publicul larg asupra valorii şi beneficiilor ariilor protejate din lume.

În fiecare zi ne bucurăm de natură și de beneficiile pe care aceasta ni le aduce, iar entuziasmul este cu atât mai mare atunci când vorbim de un moment special așa cum este Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale, sărbătorită în fiecare an la 11 ianuarie.

Această dată a fost aleasă la inițiativa mai multor organizații ecologiste, înscriindu-se astfel, începând cu anul 1997, în calendarul sărbătorilor oficiale de mediu.

Rezervațiile naturale sunt acele arii naturale protejate ale căror scopuri sunt protecția și conservarea unor habitate și specii naturale importante sub aspect floristic, faunistic, forestier, hidrologic, geologic, speologic, paleontologic, pedologic. La nivel național au fost desemnate peste 900 de rezervații naturale și monumente ale naturii. Printre cele mai cunoscute în România, de o frumusețe extraordinară, amintim: Rezervația Biosfera Delta Dunării, Pădurea Letea, Rezervația Piatra Craiului, Rezervația Ceahlăul.

În ceea ce privește parcurile naturale, acestea sunt arii naturale protejate ale caror scopuri sunt protecția și conservarea unor ansambluri peisagistice. Parcurile naturale desemnate în România cumulează o suprafață de aproximativ 565 000 de hectare. În apropierea noastră, Parcul Natural Bucegi, cu o suprafață desfășurată pe teritoriul administrativ a trei județe (Dâmbovița, Prahova, Braşov), reprezintă un punct de atracție pentru tot mai mulți turiști interesați să-și petreacă timpul în aer liber.

Pentru a ne putea bucura de bogățiile primite, este datoria fiecăruia dintre noi să protejăm natura și resursele acesteia. Tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește păstrarea curățeniei și implementarea unor măsuri care țin de bunul simț civic, preocupați fiind de protecția mediului și de o dezvoltare sustenabilă.

Pentru a afla cum puteți proteja natura, vă invităm să consultați arhiva campaniei noastre de informare aici.

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail comunicari.publice@eszph.ro